SAKIT ke ??

img-20170111-wa0004

Assalamualaikum wbt dn salam sejahtera πŸ˜˜πŸ’ actually now dah jam 1:30am waktu Msia la … πŸ˜‚πŸ˜‚ gigih ye akak mengarang blog waktu cenggini ye…cuaca plak dah mcm acah acah kat oversee kauuuu… Wpun akk masih lagi dibumi Msia ni hahhhh πŸ’πŸ‘± al maklumla skrg tgh musim hujan…that’s why the whether here very cold…. Tp idea tetap waktu cmni la die maiiii πŸ’»πŸ“ rugi tak diabadikan… Hehehehehehe

Entry Kali ni akk nak story telling pasal produk kesihatan dalaman plak…. πŸ‘ΈπŸ’™ yg lepas akk share produk luarannn kan kan…. Dalaman lagi penting u alls…. Kena SIHAT CANTIK LUAR DALAM…. Ghasanya korang boleh agak dah kot produk ape… Dah terlalu banyak akk share dlm entry entry sebelum ni… Smpi kekadang tu takde idea nak share dah….wpun hampir setiap masa ada feedback baru…. Kang akk share feedback jerrr dah ada kata akk “jual testimonial” plak… πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Tapi…. Ada akk kesah orang nak kata ape??? Sebab seingat akk DLM fikiran yg Alhamdulillah masih waras ni, akk tak pernah bagi JAMINAN APE APE APATAH LAGI MENG-KONDEM PRODUK LAIN…. so…. Dah ghamaiii Sgt duk ty feedback mcm mcm,so akk pun share je LA mana yg ada kan…. πŸ˜ŠπŸ’ž bunyi mcm riak ke ??? Maaf lerrr sebab nye bila kita bagi ayat dlm bahasa pasar ni baru orang faham skittt 😝😝

Reality nya mmg banyak produk bagus bagus dipasaran… So terpulang PD pilihan masing masing la kan…takkan tu pun nak ajar kot πŸ˜‚πŸ˜‚ akk share apa yg akk consume sendiri, family akk consume n kenalanΒ² consume…. So kalau ghasa wasΒ² dah jatuh HARAM tauuu if u alls nak cuba…hahhhh… Jangan amek remeh….

Sebab tu dgn akk….senang je dikkk…. Akk consume sebab akk mmg ada MASALAH KESIHATAN n akk pun dah experience mcmΒ² kerajaan, swasta, alternative lain mcm herba la n sewaktu dgn nye la …. Alhamdulillah mmg akk tak nafikan ada perubahan or khasiat yg dirasai… Cuma is Sgt sgt berbeza bila akk consume CellMaxx…. Haaahhhh SB tu akk cakap tadi, akk tak kondem produk lain….. SB majority yg ada dipasaran mesti dah lalui piawaian level level pemeriksaan tertentu sebelum diberi “greenlight” utk dipasarkan….😊😊 so kite la kena ikhtiar betul betul n jgn mudah give up…. Kalau dgn A tak OK, cuba B… If B tak OK, cuba C…

Ye ye ye banyakkkkk duit dah habis….. Time sakit nak berubat la baru kite beringat kira kira duit kite kan… Time sehat dulu terlupa plak bykkkkk kite habiskn duit utk makan makanan yg tak berkhasiat kan… Weiiii jangan terasa weiii…akk cakap kat diri akk ni hahhh…bukan kat korg sb smpi hari ni akk ingt lagi yg dulu akk ni kaki minum air limau kasturi n hantu kerang….. Bila dah sakit baru insaf n baru sedar dulu TAK JAGA APA YANG KITA MAKAN…. huhuhu….nak menyesal?? Tak perlu sb nnt tambh sedih n down…baik bersyukur n tabahkan hati ikhtiar cari penawar…. Bersyukur sb ALLAH SWT masih sayang kita, masih ingat kita, rindu kita, sb bila kita DLM kesusahan baru ingt DIA kan… Sebab tu DIA bagi sikit ujian sebagai tanda DIA rindu kita utk “berjumpa” DIA

So sambil akk Bebel ni sambil muhasabah la ek…. Apa pun smpi hari ni akk pegang satu je…akk yakin setiap penyakit ada penawarnya…. Tinggal kite je kena terus ikhtiar… In Shaa Allah.. Akk jumpa CellMaxx pertengahan tahun lepas…. N waktu tu akk dah hidap penyakit akk almost 7years…. So korang boleh congak congak sendiri la berapa banyakkk akk dah habis duit utk ikhtiar dptkn rawatan… Sebab tu betul kata mutiara SIHAT ITU KAYA. Berapa banyak duit kita boleh JIMAT drpd kite kecil sekiranya kita semua betul betul sedar ttg pemakanan utk kesihatan 😊😊

πŸ˜πŸ™ŠπŸ™ˆ oooppppsss terpanjang plak ekk akk bebel ekkk… Sorry ye… Yg penting ape akk nak smpikn sebenarnya JANGAN TUNGGU SAKIT baru nak fikir ttg kesihatan n of course CellMaxx ni BUKAN UNTUK YANG SAKIT SHJ….sb ia BUKAN UBAT …ia pemakanan nutrisi yg menjadi KEPERLUAN SEL SEL DALAM BADAN MANUSIA….akk repeat ekkk KEPERLUAN!!!

img-20170111-wa0000

Ada yg still nk tengok feedback ek??? Boleh tak…tak nak share… πŸ˜‚πŸ˜‚ sb banyakkkkk tau mmg penuh entry ni nnt dgn bebelan n gmbr feedbackkk… Okla.. Akk share dlm 5jerr yg terbaru ek… Tengok n baca n kena ingat ni LAIN BODY LAIN TINDAKBALAS…CONFIRM TAKKAN SAMA. fahammm???πŸ‘‡πŸ‘‡

5 jeerrr ye terkini ☝☝ if still nak details boleh wassap terus akk ye +60187790464. In Shaa Allah dalam or luar Msia akk support n Bantu 😊πŸ’ͺ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s