SEJUK AND FRESH JERRR

image

Assalamualaikum wbt dan selamat malam…. Hihihi… Hari ni kite update story belah malam plak…. Hahhhh kite teruja pasal #kefiraskincare ni…tu yg nak update story psl kefira ni

Kan sebelum ni ada sy share ttg kefira kan kan… Ingat tak??? Tak ingt leh tengok balik bawah tajuk besar KEFIRA πŸ˜‰πŸ˜‰ and dulu selalu sy bgtau sy suka share n rekeman produk yg sy dah cuba n guna n best jerrrr… Mmg betul pun…

image

So far sy dah guna sabun ni for two days tapi nak cite psl sabun ni first time basuh je u dah rasa best sgt sgt sebab terus rasa sejuk kulit muka kite rasa fresh beb!!!!! First time guna sabun muka rasa fresh berangin SEGAR mcmni….. Dah jatuh cinta pandang pertama ni… 😍😍😍 yg kedua nye ia tak gatal2 kulit muka… Sb pernah experience before this guna pencuci muka lain lepas guna rasa mcm gatalΒ² je muka tu kan… Tp dgn kefira soap ni mmg takde…. Fresh jerrrr rasa…. Siap leh belah belah ni leh share share guna dgn adik beradik lain tau…. Sebab tu kite kata JIMAT SANGAT SANGAT πŸ˜‰πŸ˜‰

TAK RUGI CUBA BEB!!!!!
Lelaki Perempuan boleh guna πŸ‘§πŸ‘¨

MUKA CANTIK TANPA PENGELUPASAN

image

Assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera semua. Salam Aidilfitri juga… Wahhhh semua masih bergumbira menikmati rendang ketupat ye… Hihihi makan tu Jangan lupa Bismillah ye… Lepas tu Jangan over makan ye… Kesihatan kena jaga jugak πŸ˜‰

Okla… Dah nampak kan gambar baru sy share atas tu…. Mesti dah dapat agak kan entry kali ni tentang ape kan kan… Of course la ttg masalah KULIT MUKA sebab mmg majority kulit kita especially warga Asia ni kan mmg agak sentsitif kalau kita tak jaga dengan betul n tak alert dgn pemakanan kita… Hahhhh Jangan terkejut… Mmg kulit ni pun ada kaitan dengan ape yg kite makan… Iyeeeee tak CAYA cer try Google… πŸ˜‰πŸ˜‰

Tapi sy bukan nak share ttg pemakanan utk KULIT… Kalau betul nak tau pemakanan ni actually CellMaxx is the best la for the whole body drpd dalaman kite… Tapi bila kita cite ttg kulit muka ni mmg kite kan selalu akan basuh muka dgn pencuci muka bila kita dah rasa tak selesa kan kulit muka kite ni…. Ok so disini mmg sy teruja dgn one of bumiputeras produk ni… Sy ni pun bukan jenis suka belek belek kulit muka sgt…. Tapi Saya suka kalau produk tu fokus more pd pencuci muka sb sy tak rajin sgt nk sapu Krim yg pelbagai jenis tu…. πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰ sbb tu sy dah Mula jatuh Hati ni dgn produk ni n tu yg ingt nak share dgn u alls ni…

Yela mana la tau kan korang dah pernah cuba macam macam produk utk kulit u alls kan tapi hasil nye tak berapa nak memuaskan Hati… So why not cuba lain kan… Yela muka pun aset penting kita…. Bukan la nak smpi shining bagai kan…. πŸ˜‚πŸ˜‚ tapi at least kalau dapat kita rasa SELESA, SEGAR paling best boleh bagi nampak natural beauty tak perlu pakai make up pun still muka tu nampak BERSERI kan best camtu… JIMAT duit nak beli kos touch-upΒ² tu kan… Hihihihi

Okay ni sy share la skit info ttg produk ni ye… BACA SAMPAI HABIS tau….  Tak buang duit pun utk baca info lengkap ni… πŸ˜‰πŸ‘‡πŸ‘‡

image

image

🌹SKINCARE KEFIRA🌹

Apa yg terdapat di dalam Set Kefira Skincare ini:

🌸KEFIRA ANTI-AGING/REPAIRING CREAM – 10G
NOT160504091K

🌸KEFIRA FACIAL SOAP – 50G
NOT160504104K

Produk Kefira Skincare selamat digunakan & telah mendapat kelulusan KKM.
______________________________________

Keistimewaan Kefira Skincare:

βœ” Mencerah & menghaluskan kulit
βœ” Kulit lebih anjal & awet muda
βœ” Menegangkan kulit & anti kedutan
βœ” Menghilangkan jerawat, jeragat & parut
βœ” Melembabkan kulit
βœ” Melindungi kulit dari sinar uv
βœ” Tona kulit lebih sekata
βœ” Mengecilkan liang pori di wajah
βœ” Sesuai untuk semua peringkat umur
βœ” Sesuai untuk kegunaan wanita & lelaki
___________________________________

Cara Penggunaan Set Kefira Skincare:

Sabun pencuci muka
πŸ‘‰ Pemakaian secara 2x sehari (siang & malam).

Repairing Cream
πŸ‘‰ Sapukan nipis repairing cream secara rata keseluruh wajah. Boleh digunakan siang & malam. Sapukan lebih byk cream pada kawasan bermasalah seperti jerawat, jeragat & parut.

PALING PENTING SET INI TANPA PENGELUPASAN!
———————————————————–

🌸KEFIRA ANTI-AGING/REPAIRING CREAM

Dengan campuran halus rumusan Argan Steamcell,Collagen,Glutathione,Vitamin C,Pitera & Aloe Vera
Menjadikan krim ini berkesan untuk menutralkan radikal bebas- yang menyebabkan PENUAAN PRA-MATANG.
Disamping itu,ia juga sebagai supplement kepada kulit anda dengan nutrient penting bagi melembabkan dan menyegarkan kulit.
Penggunaan yang kerap dan konsisten akan menyebabkan kulit anda menjadi anjal,muda dan sehat disamping MELAMBATKAN TANDA-TANDA PENUAAN.

3 TINDAKAN UTAMA :
βœ” Melambatkan tanda-tanda penuaan
βœ” Menghapuskan garis-garis halus diwajah,supaya tampak muda
βœ” Meningkatkan Keanjalan kulit

🌸KEFIRA FACIAL SOAP

Rumusan halus Argan Steamcell,Collagen,Kolagen,Vitamin B3 serta bahan utama β€œKefir” bertindak membersihkan kulit secara dalam,tanpa mengeringkan kulit,Disamping berkesan menanggalkan make-up serta minyak berlebihan dikulit muka,meninggalkan kulit rasa lembut dan segar.Disamping Lactobacillin didalam sabun membantu membersihkan muka dari habuk dan bakteria berbahaya di kulit wajah

3 TINDAKAN UTAMA SABUN KEFIRA:
βœ” Membersih wajah secara lebih dalam
βœ” Mengurangkan garis-garis halus diwajah
βœ” Memberi kesegaran,dan tidak membenarkan kulit pudar dan layu

Dalam masa *14 hari* penggunaan set kefira,anda akan terkejut apabila kulit anda mula menunjukkan perubahan yang ketara.Bintik-bintik hitam akan kurang kelihatan,kedutan diwajah berkurangan,tekstur kulit lebih halus,keanjalan kulit bertambah baik,kulit menjadi cerah dan cantik β€œKulit wajah tampak menakjubkan bak kristal”

===============================
Amacam??? Macam best kan info nye… Memang best pun… Paling best ia DIJAMIN TAKKAN MENGELUPAS and mudah je pun nk guna… πŸ˜‰ ni sy share juga feedback pengguna πŸ‘‡πŸ‘‡

image

Tengok lelaki pun ada guna tau… Hahhhh mesti ada yg mcm curious kan… Kefira ni ape Benda… Nama glamor je ke or something or nama org ke… Mcm sy dulu la waktu awal awal dulu kenal dgn set ni… Tertanya tanya kefira ni based on what n kenapa kefira????

Last last dapat gak Jawapan nye πŸ˜‰πŸ‘‡

SOALAN LAZIM:

S = Apa tue kefir???

J = *Kefir adalah berbentuk seperti bijirin bewarna putih dan lembut* . Ia adalah terdiri daripadada campuran bakteria baik dan yis bergabung dan membentuk gula kompleks .Namanya berasal dari bahasa Turkey iaitu β€œkeif” bermaksud β€œperasaan yang baik”. Ia berasal dari pergunungan Caucasus. Dan dipercayai telah digunakan sejak ribuan tahun, kerana ia dapat megekalkan dan meningkatkan khasiat didalam susu.

Khasiat Kefir

1. Kefir mengandungi Acid Alpha Hidroksi (AHA)-satu bentuk asid laktid yang dapat *mengimbangi PH di kulit kita* .
2. Membantu *mengurangkan kedutan*
3. Melambatkan proses penuaan
4. *Lactobacilin* didalam kefir membantu *membersihkan kulit muka dari habuk dan bakteria berbahaya,sekaligus menambah kesegaran dan keanjalan*
5. Mengandungi asid amino iaitu satu komponen aktif yang penting utk penghidratan kulit.Ia juga memainkan peranan sebagai antioksida dan tidak membenarkan ,kulit pudar dan layu.

S = Ok ke produk Kefira? Mengelupas dak?

J = Kebanyakkan feedback dari pengguna , diorang cakap produk nie ok. Produk nie *mmg tak mengelupas* , so tak perlu risau nak pedih @ gatal2 kulit.

S = Produk nie dari mana? ada kkm tak?

J = Produk kefira dari kedah. Dikilang kan di kedah juga. Semestinya mempunyai kkm no. Bagi pengguna yg dah beli kefira, boleh cek di setiap kotak ye.selamat digunakan.

*Kefir soap – NOT160504104K*
*Repairing cream – NOT160504091K*

S = Normal ke di awal penggunaan kefira , kulit sedikit gelap, ruam2 & jerawat halus timbul?

J = Tidak kesemua pengguna akan mengalami masalah ini. Bagi mereka yang pernah memakai skincare yang mengandungi bahan kimia, mereka akan mengalami alahan ini. Ini adalah kesan awal apabila anda menukar produk. Teruskan penggunaan dan jangan berhenti kerana kesan itu adalah sementara. Kefira skincare adalah produk yang *tinggi anti-aging* nya. Repairing Cream akan menghasilkan collagen baru di wajah dengan serta merta. *Repairing Cream* juga cepat bertindak di dalam kulit , *membuang semua bahan kimia di dalam kulit dari penggunaan produk2 terdahulu* . Sewaktu prosesnya, kulit akan mengalami ruam2 dan jerawat halus. Kesan ini tidak berpanjangan. Teruskan penggunaan, insyallah sebulan selepas itu kulit semakin putih, tegang, licin dan cerah.

S = Ada 2 item sahaja ke di dalam 1 set?

J = Ye, 2 item sahaja. Repairing cream boleh digunakan siang & malam. *Mesra wudhuk* (mudah di cuci). Apabila anda memakai repairing cream di sebelah siang, anda juga boleh memakai foundation dan juga bedak.

S = Produk kefira di perbuat dari apa ye? Ada bahan kimia tak?

J = Produk kefira diperbuat dari bahan2 yang terbaik seperti Kefir, Glutathione, Argan Stemcell, Shea Butter, Hydrolyzed Collagen & Pitera. Semestinya *100% tidak mengandungi bahan kimia*

S = Berapa lama boleh tahan set Kefira?

J = 2-3 bulan. Repairing Cream tak perlu sapu tebal2. Jika ada masalah seperti jerawat, jeragat & parut, boleh sapu lebih banyak repairing cream di kawasan yang bermasalah.

*************************************

Complete kan info nye… Siap Q&A lagi..  πŸ˜‰

*************************************
Ni harganyaπŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»

*HARGA SET KEFIRA SKINCARE*
=======================

1 SABUN + 1 KRIM

SEMENANJUNG    = RM85
SABAH SARAWAK = RM90

*Nilai produk ni dikawal n mengikut ketetapan oleh HQ & nilai tersebut TIDAK termasuk POSTAGE kos*

*****************************

POSTAGE KOS SATU SET

SEMENANJUNG = RM7
SABAH SARAWAK = RM10

*JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN SEKIRANYA PRODUK TAK SMPI DLM MASA 7HARI BEKERJA*

******************************

[+] wassap “KEFIRA” ke 0187790464
[+] wassap “KEFIRA” ke 0187790464
[+] wassap “KEFIRA” ke 0187790464

******************************