Betuii ka ni??

picsart_02-23-04-43-00

Β πŸ’„BETUL KE LIPSTIK NI??.
.
.
Dulu kan… kan…
Saya tak suka #LIPSTIK sebab pakai kat bibir rasa die mcm ermmmm bibir rasa mcm tebal jerrr…
Warna pun bukan tahan lama mana pun
Minum ke makan ke lepas tu hilang….
Tapi tak dinafikan ada lipstick yg kekal n tahan lama kan warnanya kan….
.
Tp SERIUS ly sy xgemar
Saya suka jenis lipbum jerrr sb bibir leh dirawat sekaligus n tak suka yg berwarna sangat sangat ni pd bibirπŸ’‹..
.
.
Tp hari tu saja saja scroll pasai #nurraysa lipstick
Baca baca menarik info nye
Lipstick ni more kepada merawat bibir n warna ikut darah kite
Plus produk MESRA SOLAT MESRA WUDUK kan
.
Yela kite semua majority paling cikai pun tepek bedak compact dgn lipstick kan kan
So bila nak solat tu kena buang betui betui lipstick tu sume
Betui ???
.
Lama gak duk fikir fikir nak cuba
Last last bila congak congak kira kira semua la
Cuba sebab ni boleh JIMATKAN KOS sy beli lipbum every month.
.
Bila dah cuba….wowwwwwwww
Memang seriously BETUL SEPERTI BANYAK DALAM FEEDBACK SEBELUM ni…
RASA MACAM TAK PAKAI LIPSTIK
TAU TAU BIBIR JADI PINKISH YG CANTIK N SWEET .
.
Nak tengok gmbr bibir I ke???πŸ™ˆπŸ™ˆ..haiippppp xleh lerrr show off sini… Cukupla u alls baca infonye yg mmg more utk merawat bibir, cantikkn semula tekstur bibir n bebas from chemical yg sbnrnye leh rosakkan bibir kite… ITU buatkn sy terdetik kena CUBA
.
Amacam nak cuba tak??? Sementara tgh ada PROMOSI JIMAT (last 28hb!!) ni, mai lekaih grab.
.
WS +60187790464
.
.
#lipstik #nurraysa #pearlmagiclipstik
#mesrawuduk #mesrasolat
#collagen #pinkish #glowy #murah
#onlineshopmalaysia #instashopmalaysia

 

Advertisements

Sabun di Bilik Mandi??

Assalamualaikum wbt n selamat sejahtera u alls πŸ˜πŸ’ kat sink cuaca hujan and mendung… Sejukkkk jerrr ni… Sodapp dapek sambung tidur kan…hehehhehe…haiiishhh mana leh nak bosarkan tidur jerrr…. Banyyakkkk keje nak buat ni…

Okay….hari ni akk nk share one of favorite new items akk….sekali tengok terus jatuh hati bebbbb…lepas tu tgk lebih details lagi…wahhhhh mmg rugi bebenor tak Cuba πŸ˜†πŸ˜† akk mmg mencari sabun utk kulit muka sebab kulit muka akk ni wpun org duk kata nampak okay…kite tuan empunya muka ni lebih mengetahui

Kalau dibelek dekat dekat…alahaiiii mmg xberapa sihat kulit muka ni…. Utk dalaman mmg akk dah amalkan superfood awesome but kena la juga jaga luaran kan….sb kulit muka kan terdedah dgn environment luar ni hah… So ni solusi terbaru akk jumpa hah… πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

nurraysa-menghilangkan-jerawat-dan-jeragat-2Tadddaaaaaa πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘† Nurrasya Collagen Soap u alls…rasanya ghamai dah mula tau ttg sabun ni kan…APA yg buatkn akk mmg jatuh cinta is warnanya n ia berbentuk dlm buku bukan cecair… Hheheheh akk mmg suka sabun berbentuk mcmni sebb nye leh JIMAT GUNA LA…yela boleh potong potong bar nye πŸ˜‰πŸ˜‰ okay meh akk share skit la background sabun ni so that u alls pun leh dapat info kan… Nk beli or tak tu no 19 LA…he he he he he πŸ™ˆπŸ˜‚

picsart_01-23-11-49-48

11251383_833922496655749_8688174154115625825_n

Hahhhh ni la antara “background” ttg sabun collagen Nurraysa ni πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘† and sy tambah sikit info utk u alls πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

                      ❀ NURRAYSA COLLAGEN SOAP ❀

πŸ’Œ Merupakan seketul sabun yang boleh merawat pelbagai masalah kulit. Sangat sesuai digunakan untuk semua golongan termasuk bayi dan ibu hamil.

πŸ’Œ Bahan-bahan
βœ”Glycerin
βœ”Pure marine collagen
βœ”Vitamin A
βœ”Vitamin C
βœ”Vitamin E
βœ”Herba
βœ”Susu kambing
βœ”Minyak zaitun

πŸ’Œ Ciri-ciri
βœ…Berbentuk sabun ketul
βœ…Mempunyai sijil dr KKM
βœ… Berkesan dari yang cecair

πŸ’Œ USP
– Organik
– Bebas bahan kimia
– Tanpa SLES dan paraben
-> selamat untuk semua peringkat umur
-> membantu selesaikan semua masalah kulit.

πŸ’Œ Bertindak sebagai agen pembersih dan menyihatkan kulit.
Membantu menyelesaikan masalah :
πŸ‘‰πŸ» Kulit sensitif
πŸ‘‰πŸ» Kulit berminyak
πŸ‘‰πŸ» Kulit kusam
πŸ‘‰πŸ» Kulit berjeragat
πŸ‘‰πŸ» Jerawat
πŸ‘‰πŸ» Panau
πŸ‘‰πŸ» Eczema
πŸ‘‰πŸ» Parut jerawat
πŸ‘‰πŸ» Kurap

cara-guna-sabun-nurraysa

Okay dah tau kan serba sikit background Nurraysa Sabun Collagen ni kan kan….hahhhh mesti u alls nak tau cara guna nye plak πŸ‘†πŸ‘†kat atas gmbr general info kekerapan guna ikut jenis kulit muka kita… If mcm akk ni kena 3 Kali guna u alls SB kulit berminyak kannn πŸ™ˆπŸ™ŠπŸ‘― and majority kulit Asia mmg jenis berminyak atas faktor pemakanan n environment n cuaca kita dibumi khatulistiwa ni… So no worries guna sabun nurraysa ni ye…ni cara nk basuh muka kite dengan sabun ni akk share drpd kengkwn gak ni….hope membantu u alls ye πŸ˜πŸ‘‡πŸ‘‡

Β  Β  Β  Β  Β  Β  Β  Β  Β  Β  Β  Β  Β  Β  Β  Β Β πŸ’ŒΒ CARA PENGGUNAANYA

Kulit Kering
πŸ…ΎPakai sabun hanya 1x sehari sahaja. Sabunkan dan terus bilas. Jangan biarkan buih sabun lama-lama di muka..
Bila kulit dah tak kering sangat, boleh guna 2x shari.. kemudian 3x…

Kulit Berminyak
πŸ…ΎCuci 3x sehari.
πŸ‘‰Cuci muka dengan air suam. Biarkan buih sabun dimuka dalam 2@3 minit. Lebih xpe.. Kemudian bilas. Bilas dengan air sejuk (air sejuk peti bukan ais tau)

Kulit Normal
πŸ…ΎCuci muka 2x sehari dengan caranya buihkan sabun ke muka, biarkan 1 minit, Kemudian bilas.

Kulit berjeragat
πŸ…ΎBasahkan sabun sikit dan sapu sabun kat muka yang masih kering. Kemudian baru buihkan & sental di tempat bermasalah. Dalam 1@2minit baru bilas.

Boleh juga, time duduk tengok tv ke.. sambil-sambil sental sabun di bahagian jeragat.

Kulit ruam
πŸ…ΎRuam biasa – Buihkan sabun dalam air, kemudian bilas muka dengan air tersebut dan lap kering

πŸ…ΎRuam teruk – buihkan sabun pada bahagian ruam, biarkan 3-5 minit, kemudian bilas dan lap kering

Masker
πŸ…ΎCaranya, buihkan sabun di muka & biarkan semalaman. Bangun dari tidur terus bilas

fb_img_1485105916862

Ni antara kelebihan bagi yg istiqamah n konsisten guna sabun ni as pembasuh muka Anda πŸ‘†πŸ˜πŸ’ APA APA pun kite mmg kena konsisten guna…. Ni produk bukan magik… Jam ni ekau guna jam kedua teruihh ekau nampok kesannya… πŸ˜‚πŸ˜‚ normal sebenarnya semua perlu melalui proses proses pemulihan tertentu n of coz LA lain body lain muka lain la tindakbalasnye … Yg penting kita pilih produk yg betul betul tak diragui ingredientsnye, ada kualiti… Mahal murah tu pada akk very very subjektif lebih lebih bila bab bab kesihatan ni… Pd akk utk kesihatan, KUALITI come first… πŸ‘πŸ‘―πŸ’ so ni akk share skit dulu ek testimoni SB nye entri Kali ni agak fokus kepada pengenalan sabun ni sebenarnya. In Shaa Allah ada rezeki, ada umur entries lain akk share feedback lain naaa πŸ˜πŸ˜‚πŸ‘‡πŸ‘‡

Akk rasa smpi sini dulu naaa …. Nnt akk sambung story lain plak okay 😍😍 Pada yg nak order lekaihhh wassap or SMS +6018.779.0464, SEKARANG TGH ADA SALE tau….smpi 7 February 2017 jerr yg mana if seketul leh jimat hampir 50% drpd harga asal n kalau yg suka beli share share dgn kwn tu lagi dpt jimat if beli 3 ketul sekaligus sebab dpt JIMAT 60% tau… Hahhhh bestnye dpt JIMAT BERGANDA GANDA ni rugi tak grab